Het belang van opleiden

Het is van groot belang dat management en professionals van zorgverzekeraars en zorgaanbieders opgeleid worden in het gedachtegoed van Horizontaal Toezicht en dit ook weten te vertalen naar de eigen organisatie.

Opleidingen

Het landelijk platform Horizontaal Toezicht Zorg en Amsterdam UMC presenteren een scholingsaanbod Horizontaal Toezicht voor zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Deze opleiding is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Nederlandse ggz, Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en Nederlandse Federatie van UMC’s (NFU). Kennis en ‘best practices’ vanuit instellingen en zorgverzekeraars worden gecombineerd met de onderwijskundige kwaliteiten van Amsterdam UMC.

Informatie

Het is van groot belang dat management en professionals van zorgverzekeraars en zorgaanbieders opgeleid worden in het gedachtegoed van Horizontaal Toezicht en dit ook weten te vertalen naar de eigen organisatie. De opleiding is dan ook zo praktisch mogelijk opgezet. Zo zal tijdens de opleiding de dialoog tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar getraind worden en zullen praktische handvatten gegeven worden om Horizontaal Toezicht in de eigen organisatie te implementeren. Ook de Soft Controls komen aan bod. Verder leren deelnemers het landelijke raamwerk Horizontaal Toezicht (zoals het Instapmodel en Control Framework) toe te passen binnen de eigen organisatie en wordt nagedacht over de impact op de organisatie van de zorgverzekeraar. Er worden een 4-daagse opleiding en een incompany scholingsdag aangeboden.

Zowel de 4-daagse opleiding als de incompany scholingsdag is gebaseerd op het principe van Team Based Learning. Dit is een werkvorm waarin leren plaatsvindt aan de hand van echte casuïstiek in kleine groepen. Hierdoor krijgen de doelgroepen inzicht in elkaars werkzaamheden, zodat het leerrendement groot is.

4-daagse opleiding

De 4-daagse opleiding richt zich op professionals van zorgverzekeraars (zoals projectmanagers, programmamanagers, reviewleiders en controlespecialisten) en professionals van ziekenhuizen, UMC’s en GGZ-aanbieders (zoals medewerkers van de afdelingen Zorgcontrol, Zorgadministratie, Planning & Control en projectmanagers, programmamanagers en interne accountants/auditors). Er is een fantastisch programma samengesteld, waarin u meegenomen wordt in alle elementen van Horizontaal Toezicht. Ook leert u de ontwikkelde producten toepassen binnen uw eigen organisatie.

4-daagse opleiding najaar 2021

Na zes zeer succesvolle 4-daagse opleidingen in 2018, 2019, 2020 en het voorjaar van 2021 start in het najaar van 2021 de zevende opleidingsronde Horizontaal Toezicht. Deze opleiding zal fysiek plaatsvinden in het van der Valk hotel Veenendaal aan te kunnen bieden. De opleidingsdagen zijn: 22 november en 8 december 2021, 20 en 21 januari 2022. Prijs: 2.750 euro (excl. overnachting). Prijs is vrijgesteld van BTW. Bijboeking overnachting 20 januari 2022: 180 euro voor een 1-persoonskamer (incl. diner en ontbijt). Inschrijven voor deze opleiding kan tot 4 oktober 2021.

Inschrijven kan hier

Richtlijnen

Let op: om te zorgen dat Van der Valk Hotel Veenendaal onze gezondheid en die van hun medewerkers kan waarborgen, hanteren zij per 25 september 2021 a.s. specifieke richtlijnen voor hun gasten. Aangezien wij de HTZ 4-daagse opleiding in dit hotel organiseren, houden wij ons ook aan dit beleid. Bij binnenkomst in het hotel, dient elke gast in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. Lees daarom het bestand “Richtlijnen Van der Valk Hotel Veenendaal – Vanaf 25 september 2021” aandachtig door vooraf aan uw komst.

Richtlijnen Van der Valk Hotel Veenendaal

Naast de inzet van een groep deskundige docenten vanuit de ziekenhuizen, UMC’s, GGZ-aanbieders en zorgverzekeraars zijn er tijdens deze opleiding ook diverse bijdragen (discussies of lezingen) van betrokkenen uit het veld. Ter illustratie: tijdens de opleidingsronde in het voorjaar van 2021 waren er bijdragen van Kees Hamster (VGZ), Paul Boomkamp (Erasmus MC), Marcel Kuin (Antonius Zorggroep), Bas Jurling (NZa), Elisa Jansen (Rijnstate), Rianne Poels (Radboud), Christiaan Hameeteman (PwC), Marco Verheul (Dimence Groep), Louis van Vliet (Emergis) en Cornelis Jan Diepeveen (Landelijk platform Horizontaal Toezicht).

Incompany scholingsdag (op aanvraag)

De incompany scholingsdag richt zicht op zorgverleners (medisch specialisten en verpleegkundigen), dbc-contactpersonen, dbc-coördinatoren/adviseurs/medewerkers, dbc-accountmanagers, stafadviseurs, auditors, controllers, medewerkers medische administratie, doktersassistenten, hoofden zorgadministratie, managers bedrijfsvoering en sectordirecteuren (financieel).

We komen graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek om zo samen tot een op maat gemaakt programma voor uw organisatie te komen. Meer informatie kunt u vinden via: Amsterdam UMC, Locatie VUmc – Horizontaal Toezicht Zorg incompany scholing

Accreditatie kan aangevraagd worden bij ABAN (medisch specialisten) en V&VN (verpleegkundigen).

Prijs

  • Incompany scholingsdag: op aanvraag

Contactpersonen

Neem contact met ons op via: healthinformationmanagement@amsterdamumc.nl

Gerda Blom

Coördinator onderwijs Zorgadministratie (plaatsvervangend Coördinator onderwijs Horizontaal Toezicht Zorg)

Namens: Amsterdam UMC

Johan Joosse

Programma- en projectmanager Health Information Management

Namens: Amsterdam UMC

Caroline van Vliet

Coördinator onderwijs Horizontaal Toezicht Zorg

Namens: Amsterdam UMC

Docenten

Cornelis Jan Diepeveen

Namens: NVZ, dNggz, ZN, NFU

Anais Dufour

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Namens: NVZ

Rianne Poels

Radboudumc

Namens: NFU

Jitse Kok

Zilveren Kruis

Namens: ZN