BovenIJ ziekenhuis geslaagd voor Horizontaal Toezicht

Bij goede kwaliteit van zorg hoort ook dat de registratie van zorg en alle bijbehorende processen goed voor elkaar zijn. Het afgelopen jaar zijn hiervoor binnen onze organisatie allerlei controles ingesteld met een goed resultaat, zoals het correct declareren van onze zorg.

Goedkeuring met terugwerkende kracht

Horizontaal Toezicht wil zeggen dat de zorgverzekeraar er vertrouwen in heeft dat het BovenIJ het gehele proces van zorgregistratie en ICT met bijbehorende controles goed op orde heeft. Alle stations zijn gepasseerd, daarom heeft het BovenIJ begin 2021 met terugwerkende kracht vanaf 2021 goedkeuring van de verzekeraars om over te gaan op Horizontaal Toezicht.

Trots op onze samenwerking

Daphne Alberts is intern auditor en projectleider van de invoering van Horizontaal Toezicht binnen het BovenIJ. Zij zag hoe de invoering van Horizontaal Toezicht alle gelederen van het ziekenhuis samenbracht: ‘Ik ben trots op de samenwerking tussen de artsen, medewerkers op de poliklinieken en de collega’s van de afdeling administratie en automatisering; samen hebben zij een fantastisch resultaat neergezet.’

 

Bron: BovenIJ