Herinnering: Regiobijeenkomsten in Groningen en Tilburg

Na de landelijk aftrap van Horizontaal Toezicht in de medisch specialistische zorg, tijdens het landelijke congres van 12 april 2017, organiseren de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Nederlandse Federatie van Universitair medische centra (NFU) zeven bijeenkomsten in de regio.

De eerste drie regiobijeenkomsten (Arnhem, Apeldoorn, Rotterdam) hebben plaatsgevonden en drie bijeenkomsten vinden binnenkort plaats. Het doel van deze bijeenkomsten is ervaringen omtrent Horizontaal Toezicht delen en de ontwikkelde producten toelichten en vertalen naar zo praktisch mogelijke handvaten om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Er is tijdens de bijeenkomsten veel ruimte voor interactie en het stellen van vragen.

Aanmelden voor de laatste twee bijeenkomsten kan nog, maar wees er snel bij.

De resterende data:

  • Donderdag 5 oktober, 14.00 – 16.00 uur, Zilveren Kruis Leiden (aanmelding gesloten )
  • Dinsdag 10 oktober, 14.00 – 16.00 uur, Martini Ziekenhuis Groningen (aanmelden kan t/m woensdag 4 oktober)
  • Vrijdag 13 oktober, 15.00 – 17.00 uur, CZ Tilburg (aanmelden kan t/m donderdag 5 oktober)

Na aanmelding ontvangt u per email een bevestiging van aanmelden. Let op: dit is nog geen bevestiging van deelname. Bevestigingen worden enkele dagen voor de bijeenkomst verzonden.

U kunt zich opgeven via een speciale website.

Doelgroep

De doelgroep van de bijeenkomst zijn leidinggevenden en professionals van zorgverzekeraars, ziekenhuizen en UMC’s die daadwerkelijk met Horizontaal Toezicht aan de slag gaan of overwegen dit te doen. Deze bijeenkomsten zijn alleen bedoeld voor de leden van NVZ, ZN en NFU en wordt hen kosteloos aangeboden. Om de interactie te bevorderen worden de bijeenkomsten kleinschalig gehouden.

Inhoud

Elke regiobijeenkomst bestaat in ieder geval uit de volgende onderdelen:

  • Het delen van praktijkervaringen door een zorgverzekeraar en ziekenhuis
  • Toelichting op de toepassing van het landelijke raamwerk (zoals het Instapmodel en het Control Framework)
  • Veel ruimte voor vragen, discussie en onderlinge kennisdeling