Opleiding Horizontaal Toezicht groot succes

Het landelijk platform Horizontaal Toezicht Zorg en de VUmc Academie presenteren een nieuw scholingsaanbod Horizontaal Toezicht voor zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Deze opleiding is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Nederlandse Federatie van UMC’s (NFU). Kennis en ‘best practices’ vanuit ziekenhuizen en zorgverzekeraars worden gecombineerd met de onderwijskundige kwaliteiten van VUmc Academie.

Deze samenwerking heeft geleid tot een 1-daagse introductiecursus voor managers en directeuren en een 4-daagse opleiding voor medewerkers van ziekenhuizen, UMC’s en zorgverzekeraars. Het platform heeft de inhoud en de experts (docenten) geleverd en VUmc academie heeft de inhoud tot een didactisch ontwerp gevormd. Daarbij gebruikmakend van het Team Based Learning (TBL) principe met veel aandacht voor samenwerking en communicatie.

In TBL verschuift de invulling van overdracht van kennis door de docent naar toepassing van kennis door deelnemers. De teams zijn divers van samenstelling zodat zorgaanbieders en zorgverzekeraars zo optimaal mogelijk van elkaar kunnen leren.

Deze 4-daagse opleiding is inmiddels van start gegaan. Maar in het najaar van 2018 wordt een tweede opleidingsronde verzorgd. De voorinschrijving staat open. Deze opleiding is geaccrediteerd bij de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) voor 26 PE-punten.

De 1-daagse opleiding richt zich op directeuren/managers van zorgverzekeraars (zoals van de afdelingen controle, zorginkoop, beleid en interne audit/verantwoording) en op directeuren/managers van ziekenhuizen & UMC’s (zoals van de afdelingen financiën, zorgcontrol, zorgadministratie, planning & control, decentraal management en artsen met managementtaken).

Voor de 1-daagse opleiding kunt u zich hier inschrijven. Deze 1-daagse opleiding wordt gegeven op vrijdag 25 mei 2018. Met bijdragen van: Frank Jansen (bestuurder Menzis), Peter Littooij (bestuurder Martini Ziekenhuis) en Ernst Klunder (bestuurder Dimence Groep). Schrijf u snel in!