SAVE THE DATE: Landelijke congres Horizontaal Toezicht Zorg op woensdag 12 april 2017

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) opent deze eerste editie van het landelijke congres Horizontaal Toezicht Zorg.

schippers1

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Nederlandse Federatie van Universitair medische centra (NFU) organiseren deze bijeenkomst. De locatie en het programma zullen half februari bekend worden gemaakt. Vanaf dat moment kunt u zich ook inschrijven voor dit congres.

Horizontaal toezicht bevordert correct registreren en declareren. In de afgelopen maanden is er door ziekenhuizen en zorgverzekeraars hard gewerkt aan één gezamenlijk landelijk raamwerk voor Horizontaal Toezicht binnen de medisch specialistische zorg. Naast een gezamenlijke visie en implementatiestrategie bevat dit raamwerk ook een aantal producten die de daadwerkelijke invoering ondersteunen. Wanneer de besturen van de NVZ, ZN en de NFU deze producten hebben vastgesteld zullen ze gepubliceerd worden op de speciale themawebsite www.horizontaaltoezichtzorg.nl (naar verwachting half maart).

Reserveer woensdag 12 april 2017 van 10 tot 16 uur alvast in uw agenda.