Opleidingen


Het landelijk platform Horizontaal Toezicht Zorg en Amsterdam UMC-VUmc Academie presenteren een scholingsaanbod Horizontaal Toezicht voor zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Deze opleiding is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Nederlandse Federatie van UMC’s (NFU). Kennis en ‘best practices’ vanuit ziekenhuizen en zorgverzekeraars worden gecombineerd met de onderwijskundige kwaliteiten van Amsterdam UMC-VUmc Academie.

Informatie

Het is van groot belang dat management en professionals van zorgverzekeraars en zorgaanbieders opgeleid worden in het gedachtegoed van Horizontaal Toezicht en dit ook weten te vertalen naar de eigen organisatie. De opleiding zal dan ook zo praktisch mogelijk worden opgezet. Zo zal ook tijdens de opleiding de dialoog tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar getraind worden en zullen praktische handvatten gegeven worden om Horizontaal Toezicht in de eigen organisatie te implementeren. Ook de Soft Controls komen aan bod. Verder leren deelnemers het landelijke raamwerk Horizontaal Toezicht (zoals het Instapmodel en Control framewerk) toe te passen binnen de eigen organisatie en wordt nagedacht over de impact op de organisatie van de zorgverzekeraar. Aangeboden wordt een 4-daagse opleiding en een incompany scholingsdag.

Zowel de 4-daagse opleiding als de incompany scholingsdag is gebaseerd op het principe van Team Based Learning. Dit is een werkvorm waarin leren plaatsvindt aan de hand van echte casuïstiek in kleine groepen. Hierdoor krijgen de doelgroepen inzicht in elkaars werkzaamheden, zodat het leerrendement groot is.

4-daagse opleiding

De 4-daagse opleiding richt zich op professionals van zorgverzekeraars (zoals projectmanagers, programmamanagers, reviewleiders en controlespecialisten) en professionals van ziekenhuizen, UMC’s en GGZ-aanbieders (zoals medewerkers van de afdelingen Zorgcontrol, Zorgadministratie, Planning & Control en Projectmanagers, Programmamanagers en interne Accountants/Auditors).

Er is een fantastisch programma samengesteld, waarin u meegenomen wordt in alle elementen van Horizontaal Toezicht. Ook leert u de ontwikkelde producten toepassen binnen uw eigen organisatie.

Na vier zeer succesvolle 4-daagse opleidingen in 2018 en 2019 zou in het voorjaar van 2020 de vijfde opleidingsronde Horizontaal Toezicht Zorg storten. Vanwege de corona-maatregelen is deze vijfde opleidingsronde verplaatst naar het najaar. De opleidingsdagen zijn: 18 november, 7 december 2020, 21 en 22 januari 2021.

Locatie: Van der Valk Hotel Veenendaal.

Inschrijven kan hier.

Naast de inzet van een groep deskundige docenten vanuit de ziekenhuizen, UMC’s, GGZ-aanbieders en zorgverzekeraars zijn er tijdens deze opleiding ook diverse bijdragen (discussies of lezingen) van betrokkenen uit het veld. Ter illustratie: tijdens vorige opleidingsrondes waren er bijdragen van Kees Hamster (VGZ), David Voetelink (Erusmus MC), Marcel Kuin (Antonius Zorggroep), Bas Jurling (NZa), Sandra Hermsen (Rijnstate), Martijn Kerver (VGZ), Henk Soutendijk (Erasmus MC), Geert Groenenboom (Zilveren Kruis), Jaap Wijnker (WeDoTrust), Mark van der Schrier (KPMG) en Dennis Utermark (KPMG).

Deze opleiding is geaccrediteerd bij de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) voor 26 PE-punten.

Deze opleiding is geaccrediteerd bij de SKZB (Stichting Kwaliteitsbevordering Zorgadministratieve Beroepen) voor 12 PE-punten.

Prijzen

– 4-daagse opleiding (incl diner; excl. hotelovernachting lesdag 3): €  2.500,-
– 4 daagse opleiding (incl. diner en hotelovernachting lesdag 3 o.b.v. verblijf in 1 persoonskamer): € 2.680,-

Prijzen zijn vrijgesteld van BTW.

Incompany scholingsdag (op aanvraag)

De incompany scholingsdag richt zicht op zorgverleners (medisch specialisten en verpleegkundigen), dbc-contactpersonen, dbc-coördinatoren/adviseurs/medewerkers, dbc-accountmanagers, stafadviseurs, auditors, controllers, medewerkers medische administratie, doktersassistenten, hoofden zorgadministratie, managers bedrijfsvoering en sectordirecteuren (financieel). Meer informatie vindt u hier.

Accreditatie kan aangevraagd worden bij de NBA (accountants), SKZB (zorgadministratief personeel), ABAN (medisch specialisten) en V&VN (verpleegkundigen).

Prijs incompany scholingsdag: op aanvraag

Contactpersoon

Contactpersoon Amsterdam UMC-VUmc Academie: Caroline van Vliet

Email: horizontaaltoezichtzorg-vumcac@vumc.nl

Start met typen en druk op enter om te zoeken