Opleidingen

logoHet landelijk platform Horizontaal Toezicht Zorg en de VUmc Academie presenteren een nieuw scholingsaanbod Horizontaal Toezicht voor zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Deze opleiding is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Nederlandse Federatie van UMC’s (NFU). Kennis en ‘best practices’ vanuit ziekenhuizen en zorgverzekeraars worden gecombineerd met de onderwijskundige kwaliteiten van VUmc Academie.

Informatie

Het is van groot belang dat management en professionals van zorgverzekeraars en zorgaanbieders opgeleid worden in het gedachtegoed van Horizontaal Toezicht en dit ook weten te vertalen naar de eigen organisatie. De opleiding zal dan ook zo praktisch mogelijk worden opgezet. Zo zal ook tijdens de opleiding de dialoog tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar getraind worden en zullen praktische handvatten gegeven worden om Horizontaal Toezicht in de eigen organisatie te implementeren. Ook de Soft Controls komen aan bod. Verder leren deelnemers het landelijke raamwerk Horizontaal Toezicht (zoals het Instapmodel en Control framewerk) toe te passen binnen de eigen organisatie en wordt nagedacht over de impact op de organisatie van de zorgverzekeraar. Meer informatie over de inhoud van het onderwijsaanbod is te vinden in deze folder. Aangeboden wordt een 4-daagse opleiding en een 1-daagse introductiecursus. Ook vindt u in de folder informatie over de doelgroep, data en kosten (NB: er wordt geen btw in rekening gebracht voor deze opleiding).

Team Based Learning (TBL)

Zowel in de 4-daagse opleiding als in de 1-daagse introductiecursus wordt gebruikt gemaakt van het principe van Team Based Learning. Dit is een werkvorm waarin leren plaatsvindt aan de hand van echte casuïstiek in kleine groepen. Hierdoor krijgen de doelgroepen inzicht in elkaars werkzaamheden, zodat het leerrendement groot is.

Inschrijven

Heeft u interesse in deze opleiding of in de introductiecursus, laat dit dan snel weten! Het aantal plaatsen is beperkt. U kunt zich hier alvast inschrijven. Dit betreft enkel een voorinschrijving. Wanneer u zich inschrijft zult u over een aantal weken worden benaderd voor een definitieve inschrijving. Dan pas wordt de inschrijving definitief. Mocht het aantal voorinschrijvingen het maximum overschrijden zal op basis van de voorinschrijving bepaald worden wie kan deelnemen. Gestreefd wordt om de balans tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen zo optimaal mogelijk te laten zijn. Wij hopen dat vertegenwoordigers vanuit uw organisaties hieraan zullen deelnemen om Horizontaal Toezicht binnen uw organisatie een grote stap verder te brengen.

 

Contactpersonen: Johan Joosse (projectleider VUmc Academie) en Caroline van Vliet (projectcoördinator VUmc Academie)

Email: horizontaaltoezichtzorg-vumcac@vumc.nl