Opleidingen

logoHet landelijk platform Horizontaal Toezicht Zorg en VUmc Academie presenteren een scholingsaanbod Horizontaal Toezicht voor zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Deze opleiding is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Nederlandse Federatie van UMC’s (NFU). Kennis en ‘best practices’ vanuit ziekenhuizen en zorgverzekeraars worden gecombineerd met de onderwijskundige kwaliteiten van VUmc Academie.

Informatie

Het is van groot belang dat management en professionals van zorgverzekeraars en zorgaanbieders opgeleid worden in het gedachtegoed van Horizontaal Toezicht en dit ook weten te vertalen naar de eigen organisatie. De opleiding zal dan ook zo praktisch mogelijk worden opgezet. Zo zal ook tijdens de opleiding de dialoog tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar getraind worden en zullen praktische handvatten gegeven worden om Horizontaal Toezicht in de eigen organisatie te implementeren. Ook de Soft Controls komen aan bod. Verder leren deelnemers het landelijke raamwerk Horizontaal Toezicht (zoals het Instapmodel en Control framewerk) toe te passen binnen de eigen organisatie en wordt nagedacht over de impact op de organisatie van de zorgverzekeraar. Aangeboden wordt een 4-daagse opleiding en een in company 1-daagse introductiecursus.

Zowel de 4-daagse opleiding als de 1-daagse introductiecursus is gebaseerd op het principe van Team Based Learning. Dit is een werkvorm waarin leren plaatsvindt aan de hand van echte casuïstiek in kleine groepen. Hierdoor krijgen de doelgroepen inzicht in elkaars werkzaamheden, zodat het leerrendement groot is.

4-daagse opleiding

De 4-daagse opleiding richt zich op professionals van zorgverzekeraars (zoals projectmanagers, programmamanagers, reviewleiders en controlespecialisten) en professionals van ziekenhuizen & UMC’s (zoals medewerkers van de afdelingen Zorgcontrol, Zorgadministratie, Planning & Control en Projectmanagers, Programmamanagers en interne Accountants/Auditors).

Er is een fantastisch programma samengesteld, waarin u meegenomen wordt in alle elementen van Horizontaal Toezicht. Ook leert u de ontwikkelde producten toepassen binnen uw eigen organisatie.

De eerste opleidingsronde was in het voorjaar van 2018 en was een groot succes. Deze tweede opleidingsronde was in het najaar van 2018. De derde opleidingsronde zal in het voorjaar van 2019 plaatsvinden. De opleidingsdagen zijn: 13 mei 2019, 5 juni 2019, 27 juni 2019 en 28 juni 2019. Locatie: Hotel Van der Valk Veenendaal.

Inschrijven kan hier.

Naast de inzet van een groep deskundige docenten vanuit de ziekenhuizen, UMC’s en zorgverzekeraars zijn er tijdens deze opleiding ook diverse bijdragen (discussies of lezingen) van betrokkenen uit het veld. Ter illustratie: tijdens de vorige opleidingsronde waren er bijdragen van Kees Hamster (VGZ), David Voetelink (Erusmus MC), Marcel Kuin (Antonius Zorggroep), Bas Jurling (NZa), Sandra Hermsen (Rijnstate), Martijn Kerver (VGZ), Henk Soutendijk (Erasmus MC), Jaap Wijnker (WeDoTrust), Mark van der Schrier (KPMG) en Dennis Utermark (KPMG).

Deze opleiding is geaccrediteerd bij de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) voor 26 PE-punten.

Deze opleiding is geaccrediteerd bij de SKZB (Stichting Kwaliteitsbevordering Zorgadministratieve Beroepen) voor 12 PE-punten.

Prijzen

– 4-daagse opleiding (excl. hotelovernachting lesdag 3 incl. diner): 1.875,- euro
– 4 daagse opleiding (incl. diner en hotelovernachting lesdag 3 o.b.v. verblijf in 1 persoonskamer): 2.050,- euro

Prijzen zijn vrijgesteld van BTW.

1-daagse introductiecursus (in company op aanvraag)

De 1-daagse introductiecursus richt zich op directeuren/managers van zorgverzekeraars (zoals van de afdelingen controle, zorginkoop, beleid en interne audit/verantwoording) en op directeuren/managers van ziekenhuizen & UMC’s (zoals van de afdelingen financiën, zorgcontrol, zorgadministratie, planning & control, decentraal management en artsen met managementtaken). Meer informatie vindt u hier.

Deze 1-daagse introductiecursus wordt in company gegeven.

Deze introductiecursus is geaccrediteerd bij de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) voor 6 PE-punten.

Deze introductiecursus is geaccrediteerd bij de SKZB (Stichting Kwaliteitsbevordering Zorgadministratieve Beroepen) voor 6 PE-punten.

Prijs 1-daagse introductiecursus incompany: op aanvraag

Contactpersonen

Contactpersonen VUmc Academie: Johan Joosse (projectleider VUmc Academie) en Caroline van Vliet (projectcoördinator VUmc Academie)

Email: horizontaaltoezichtzorg-vumcac@vumc.nl

Start met typen en druk op enter om te zoeken