Inschrijving tweede opleidingsronde Horizontaal Toezicht Zorg geopend!

Na de zeer succesvolle eerste opleidingsronde in het voorjaar 2018 organiseren het Landelijk Platform en de VUmc Academie voor de tweede keer de opleiding Horizontaal Toezicht Zorg. Deze opleiding is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Nederlandse Federatie van UMC’s (NFU). Kennis en ‘best practices’ vanuit ziekenhuizen en zorgverzekeraars worden gecombineerd met de onderwijskundige kwaliteiten van VUmc Academie. Deze tweede opleidingsronde start op in het najaar van 2018.

Het is van groot belang dat management en professionals van zorgverzekeraars en zorgaanbieders opgeleid worden in het gedachtegoed van Horizontaal Toezicht en dit ook weten te vertalen naar de eigen organisatie. De opleiding is dan ook zo praktisch mogelijk opgezet. Tijdens de opleiding wordt ook de dialoog tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar getraind en zullen praktische handvatten gegeven worden om Horizontaal Toezicht in de eigen organisatie te implementeren. Ook de Soft Controls komen aan bod.

Verder leren deelnemers het landelijke raamwerk Horizontaal Toezicht (zoals het Instapmodel en Control framewerk) toe te passen binnen de eigen organisatie en wordt nagedacht over de impact op de organisatie van de zorgverzekeraar.

Aangeboden wordt een 4-daagse opleiding en een 1-daagse introductiecursus. Er zijn fantastische programma’s samengesteld met vele interessante sprekers en discussies met bestuurders van zorgverzekeraars en ziekenhuizen.

Meer informatie vindt u hier.