Nog enkele plaatsen vrij bij 1-daagse introductiecursus

Op 30 november 2018 vindt de 1-daagse introductiecursus Horizontaal Toezicht Zorg plaats. Met bijdragen van o.a. Rob te Brake (Directeur Financiën Gelre Ziekenhuizen), Jeroen van Duren (Directeur Financiën St. Maartenskliniek), Ernst Klunder (bestuurder ’s Heeren Loo, voorheen Dimence Groep), Geert Groenenboom (Senior Manager Naleving en Controle Zilveren Kruis) en Tamara Backx (Manager Operations Control & Finance CZ). Voor de 1-daagse opleiding zijn nog enkele plekken vrij en kunt u zich hier inschrijven. 

Deze cursus is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Federatie van UMC’s (NFU) en de VUmc Academie. Kennis en ‘best practices’ vanuit ziekenhuizen en zorgverzekeraars worden gecombineerd met de onderwijskundige kwaliteiten van VUmc Academie.

Deze 1-daagse introductiecursus richt zich op directeuren/managers van zorgverzekeraars (zoals van de afdelingen controle, zorginkoop, beleid en interne audit/verantwoording) en op directeuren/managers van ziekenhuizen & UMC’s (zoals van de afdelingen financiën, zorgcontrol, zorgadministratie, planning & control, decentraal management en artsen met managementtaken). Deze opleiding is geaccrediteerd bij de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) voor 6 PE-punten.

Het is van groot belang dat ook het management van zorgverzekeraars en zorgaanbieders opgeleid worden in het gedachtegoed van Horizontaal Toezicht en dit ook weten te vertalen naar de eigen organisatie.

Naast deze 1-daagse introductiecursus Horizontaal Toezicht Zorg is er ook een 4-daagse opleiding. De opleiding voor het najaar 2018 is vol. In het voorjaar van 2019 start een nieuwe opleidingsronde. Meer informatie over de opleidingen vindt u hier.